Opstijgend grondvocht

Opstijgend vocht

Optrekkend vocht is een veel voorkomend vochtprobleem. Bouwmaterialen zijn erg poreus. Door rechtstreeks contact van de muur met de natte ondergrond, nemen de onderste stenen vocht in zich op, wat vervolgens verder verspreid wordt naar de bovenste materialen. Dit verklaart waarom opstijgend grondvocht altijd goed te zien is aan de onderkant van de muren op de benedenverdieping en minder erg wordt naar boven toe. In uitzonderlijke gevallen kunnen de vochtplekken tot wel 2 meter hoogte reiken.

 

Wat te doen tegen opstijgend grondvocht?

Vooral oude huizen moeten afrekenen met dit fenomeen, maar ook nieuwbouwwoningen kunnen last hebben van vochtproblemen als gevolg van optrekkend grondvocht. Meestal ligt de oorzaak bij een slecht geplaatste roofing, en bij hele oude gebouwen is er zelfs helemaal geen waterkerende laag ingebouwd of is deze verstorven, waardoor het grondwater toch in de bovenste stenen kan dringen.

 

De beste vorm van vochtbestrijding is in dit geval het injecteren van de vochtige muren met een speciale gel. Hierdoor ontstaat er een horizontale waterdichte laag. Het grondwater kan dan niet meer verder omhoog stijgen. Om zeker te zijn van een professionele uitvoering, doet u best beroep op ervaren vochtbestrijdingsbedrijf, zoals DT Fix All Aqua. Bovendien geniet u van een garantie van 30 jaar en kunt u een verbeteringspremie van € 750 krijgen van de overheid.

 

 

Contacteer ons voor een gratis diagnose


    Wij zijn zeer tevreden over de werken .(spouwmuurisolatie en dakisolatie)
    De plaatsers waren zeer correct.
    smet frederik
    Ik heb lang getwijfeld om spouwisolatie te laten plaatsen doch de mensen van all aqua support overtuigden mij en wisten mijn vooroordelen te weerleggen. De afspraken en offertes verliepen heel correct ; eveneens werden de werken keurig en netjes op tijd opgeleverd en werd alles opgeruimd zoals het hoorde. De plaatsing van de PUR verliep probleemloos (ook bij rolluikkasten) omdat ik met echte vakmensen te maken had die wisten waarmee ze bezig waren en hun tijd namen om alles correct te doen.( de vragen die ik stelde tijdens het spuiten werden professioneel beantwoord) De gaten die geboord werden en waar ik schrik voor had werden vakku ndig dichtgemaakt en zijn niet meer te zien. Doch ik merk het wel binnen want ons huis voelt beter geisoleerd aan en je merkt het goed aan de binnentemperatuur. Prima werk en zeker een aanrader om met deze mensen in zee te gaan. Ze kiezen voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.
    Rudy Poelmans